Tahiti, Moorea, Bora Bora, Markiezen... Nederlandstalige groepscruise 12 september 2024

De Markiezen Eilanden, Tuamotu en de Société Eilanden. Een land dat ontdekkingsreizigers, schrijvers, schilders en kunstenaars heeft aangetrokken. Adembenemende landschappen van bergen, valleien, hoogvlakten en kliffen. Een volk van oude krijgers, met hun eigen taal en cultuur. De Markiezen zijn een wereld op zich. Al 40 jaar onderhoudt de Aranui, als belangrijkste vervoerder van goederen naar de Markiezen, een vitale band met de inwoners. 

Om dit paradijs op aarde te ontdekken, gaat er niets boven een 12-daagse cruise met de Aranui vanuit Papeete. Dit gemengde vrachtschip is het enige cruiseschip waarmee je een dag op elk van de 6 bewoonde eilanden kunt doorbrengen. Het vrachtschip komt maar twee keer per maand langs om voedsel, apparatuur en natuurlijk de cruisepassagiers te brengen die lokaal handwerk kopen. Deze laatsten profiteren van hun tijd aan boord om zich onder te dompelen in de cultuur van de Markiezen dankzij de vele lezingen, films en documentaires of, op een andere manier, ukelele- of danslessen ter voorbereiding op de Polynesische show die rond het zwembad op het bovendek wordt gegeven. De reis begint met een eerste tussenstop in de Tuamotu-archipel, en meer bepaald op het atol Fakarava.  Dan is het tijd om aan boord te gaan voor een volle dag op zee voordat je uiteindelijk bij zonsopgang aankomt in Nuku Hiva, het meest noordelijke van de eilanden van de archipel, maar ook het dichtstbevolkte. Dan wacht de Aranui om je naar het eiland Ua Pou te brengen. Ua Pou is in de verte herkenbaar aan zijn vier slanke basaltzuilen in de vorm van een suikerbrood. Het derde Markiezeneiland waar het vrachtschip aanmeert, is een van de kleinste van de archipel. Langs de enige weg naar het eiland Ua Huka leven in de uitgestrekte vlakten meer geiten en vooral wilde paarden (1.500) dan mensen (680)! De Aranui vaart vervolgens naar het zuidelijke deel van de archipel en maakt een korte tussenstop op Tahuata, het buureiland van Hiva Oa en het kleinste bewoonde eiland van de Markiezen, dat alleen per boot bereikbaar is via het Bordeauxkanaal. Aankomen op Hiva Oa is een van de hoogtepunten van elke reis naar de Markiezen. Ten eerste voor het bezoek aan de grootste archeologische site van Polynesië, aan de voet van de Toea-piek en de graven van twee kunstenaars Paul Gauguin, die in 1903 overleed, en Jacques Brel, die in 1978 overleed. Fatu Hiva, het 6e en laatste bewoonde eiland van de Marquesas, is het dunst bevolkte, meest zuidelijke en meest geïsoleerde eiland van de archipel, waardoor het echt authentiek aanvoelt.  

Reportage Aranui 5 door LUX & TRAVEL vanaf 14 maart 2024, volg ons via facebook en/of instagram 

De "Aranui 5" vertrekt vanaf de veerbootterminal in Papeete (Tahiti) en biedt twee reizen per maand voor een reis van 12 dagen/11 nachten naar de Markiezeneilanden en via de Tuamotu's (de atollen Fakarava en Rangiroa). Deze gemengde vracht biedt de enige mogelijkheid om de zes bewoonde eilanden van de Marquesas te ontdekken, omdat binnenlandse vluchten via Air Tahiti niet alle eilanden aandoen. Het schip heeft een capaciteit van 230 passagiers.

Na bijna 40 jaar een gemengde vracht/passagiersdienst te hebben onderhouden naar de Marquesas Eilanden, zal het in Papeete gevestigde Aranui Cruises in 2025 beginnen met een nieuwe Frans-Polynesische route. 

Het schip Aranui 5 zal in 2025 drie 13-daagse reizen maken naar de zuidelijke Australes-eilanden, met vertrek op 5 april, 6 september en 1 november.

Een reis aan boord van Aranui 5 is de enige manier om alle vijf bewoonde Australes-eilanden te zien en Aranui Cruises is momenteel de enige cruisemaatschappij die deze eilanden mag bezoeken.

Naast het nieuwe Australs-programma blijft het familiebedrijf zijn traditionele vrachtcruiseroute naar de Marquesas-eilanden in Frans-Polynesië aanbieden, met 19 12-daagse rondreizen vanuit Papeete.

Meer info: bij  Footprints Luxury Cruises

Of ga mee met ASTERIA "Nederlandstalige groepsreis met Asteria Expeditions met vertrek op 12 september 2024"

Volg ons via facebook en/of instagram