Volg ons nu op FACEBOOK en/of INSTAGRAMzie: LUX & TRAVEL magazine

Spanje behoort bij Europa’s populairste vakantielanden en zit vol verborgen verrassingen.

Op verschillende vlakken zowel op culinair, cultureel, wildlife en sportief vlak is er veel te ontdekken.

Hierna een top 10 van de verschillende bezienswaardigheden.

Golfspots in Huelva (Andalusië, Sevilla)

Meer dan 300 dagen zon, gemiddeld 19°C en zo’n 120 km stranden. Naast optimale omstandigheden voor een rondje golf, liggen de negen golfbanen van Huelva elk in een bijzondere omgeving. De meest indrukwekkende is wellicht de golfbaan van Islantilla Golf Resort: 27 holes en de enige baan van de provincie waar een Europees Mastertoernooi gehouden werd.

Sporen door Spanje

In luxetrein Al Andalus spoor je door het land in de mondaine wagons van weleer. Liever een thematische dagtrip vol storytelling? De acteurs van de Strawberry Train wekken het Spanje van de jaren 20 helemaal tot leven.

Het hinterland van de Costa Blanca: Je eigen pad door Alicante

Onderweg genieten van gastronomie, wildlife of lokale folklore? De 20 aaneengeschakelde wandeletappes, variërend van 14 tot 34 km, laten je het hinterland van de Costa Blanca elk op een andere manier ontdekken.

Wijnroute van de Romeinen 

De Romeinen gebruikten de heerweg van Carretera del Vi om hun Penedès-wijnen naar de kust van Garraf – en zo naar het hele Middellandse Zeegebied – te transporteren. Vandaag kan je de 13 wijnhuizen langs de oudste wijnroute van het land nog steeds ontdekken. De nieuwe service met elektrische deelwagens maakt dit misschien wel de eerste uitstootvrije wijnroute van Spanje. 

Europa’s dichtste concentratie romaanse bouwwerken (Unesco Werelderfgoed) 

Nergens in Europa staan zo veel constructies in romaanse bouwstijl dichter bij elkaar dan in Vall de Boí, een vallei midden in de Spaanse Pyreneeën. Samen vormen de negen intacte gebouwen één culturele erfgoedsite langs een traject van 25 km. Volledig omzoomd door omheinde velden en steile bergen. Elk in totale harmonie met hun vrijwel ongerepte omgeving. 

Het Lanzarote van César Manrique: wanneer kunst en natuur samensmelten 

“Voor mij was het de mooiste plek op aarde. Ik wist dat wie het eiland door mijn ogen zou zien, net hetzelfde zou denken”. Met die woorden maakte architect en kunstenaar César Manrique de Canarische eilanden tot zijn canvas. Zijn werk benadrukt de harmonie tussen kunst en de prachtige natuurgrillen van het eiland. Bewonder onder andere zijn artistieke ode aan lavatunnels van Jameos del Agua en het uitzichtpunt van Mirador del Río.

Speuren naar het zwarte goud: vivir la Trufa-tour 

Tijdens de begeleide Vivir La Trufa-tour kom je alles te weten over de wereld van de truffel. Volg een echte truffeljacht met getrainde honden in de provincie Teruel, een van de eerste streken ter wereld waar zwarte truffels geproduceerd worden. Sluit de dag af met een zesgangenmenu in een truffelrestaurant. 

Het geheim van ibericoham? (Iberische Hamroute)  

Dat zwarte Iberische varkens zich hoofdzakelijk met eikels voeden, geeft het vlees zijn typische smaak. Langs de Iberische hamroute kan je zelf tussen de zwarte varkens lopen in de dehesaweides. Wereldwijd een uniek ecosysteem met een duurzame balans tussen exploitatie en natuurbehoud.

Wijn en architectuur, de perfecte blend  

Spaanse wijn proeven met al je zintuigen? Avant-gardistische wijnmakerijen combineren de meest innovatieve productietechnologieën met de architectuur van onder andere Frank Gehry en Santiago Calatrava. Achter het opvallende wijnhuis van Marqués de Riscal met zijn kronkelige vormen, schuilt er een luxehotel met wijntherapie-wellness. 

Charmante boetiekhotels: Overnachten in een Casona Asturiana  

Je culturele trip door Asturië nog boeiender maken? Overnacht in een van de 40-tal ‘Casonas Asturianas’, charmante landhuizen die vandaag dienstdoen als boetiekhotel. De ideale uitvalsbasis om de erfgoedlocaties van het prinsdom te verkennen. Van de grotten met prehistorische schilderingen, tot de pre-romaanse kerken van Oviedo, over het monumentaal erfgoed van Gijon. 

Voor meer info: contacteer onze reisspecialisten, klik hier.

Terug naar NIEUWS