Volg ons nu op FACEBOOK en/of INSTAGRAMzie: LUX & TRAVEL magazine

Voor vertrek: negatieve PCR test

Voor een reis naar de Canarische eilanden dien je sinds 23 november jl in het bezit te zijn van een negatieve PCR test.

Het is een zekere geruststelling en het vermindert de kans op een positief contact in grote mate. Je gaat met een geruster gemoed op vakantie. De kostprijs bedraagt 70 euro.  (Bij een pakketreis bij TUI wordt deze test terugbetaald met een max. van 46.81 € pp) 

16/11/2020: Ik heb een afspraak voor een PCR test in het AZ Sint-Lucas (Assebroek). Dat is binnen de opgelegde marge van 72 uur voorafgaand aan de reis. De test wordt vlot afgenomen. Na vijf uur kwam het resultaat binnen op de COZO app. 

17/11/2020: Het is nog één dag voor vertrek. Ik vul via de website het gezondheidsformulier van de Spaanse overheid in. Ik ontvang een QR code en die moet ik bij aankomst in Fuerteventura voorleggen. Hier wordt ook mijn temperatuur gemeten.

De huurwagen

Zoals gewoonlijk verkies ik om mijn bestemming te verkennen met een huurwagen.

18/11/2020: Het ophalen van de wagen verloopt vlot. De medewerkers dragen mondmaskers en zitten afgeschermd achter plexiglas.

De sleutels worden overhandigd en we kunnen onze wagen op de parking afhalen.

Rond het stuur is een plastiek folie bevestigd. Gezien ik samen met mijn echtgenoot reis, dien ik geen mondmasker te dragen in de wagen.

Het verblijf

Bij binnenkomst in het hotel dienen we onmiddellijk de handen te ontsmetten en onze negatieve PCR test voor te leggen. Het personeel aan de receptie zit achter plexiglas en draagt een mondmasker.

Het is immers in het ganse hotel verplicht een mondmasker op te hebben. Enkel op je ligbed of als je aan het eten/drinken bent, dien je geen mondmasker te dragen.

De alomgekende all inclusive bandjes dienen we deze keer zelf aan te doen. De check in verloopt vlot.

Heel handig bij een verblijf in Iberostar hotels is de Iberostar app. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt tijdens je vakantie. Je kan via de app vrij makkelijk een restaurant reserveren, de drankenkaart raadplegen of het animatieprogramma bekijken.

De maaltijden 

Ook in deze tijden voorziet Iberostar verzorgde buffetten. Er is voldoende ruimte en de tafels staan ruim uit elkaar.

Bij het binnengaan van het restaurant dient iedereen de handen te ontsmetten. Ook aan het buffet zijn er voldoende mogelijkheden om de handen te ontsmetten.

De grijptangen worden om het kwartier vervangen. Wij maken er de gewoonte van om onze handen ook te ontsmetten telkens we naar het buffet geweest zijn. 

Terugreis 

Wanneer je naar België terugkeert na een verblijf in het buitenland van meer dan 48h dan dien je het “Passagier Lokalisatie Formulier” in te vullen.

26/11/2020: Het is 48h voor de terugvlucht en wij vullen het document met de zelfevaluatie in. 

Algemeen

Op Fuerteventura worden de regels goed opgevolgd.

Er zijn nog wat bars, restaurants en winkels gesloten maar het aanbod is voldoende om te genieten van je vakantie.

In Spanje is het gebruik van een mondmasker verplicht ongeacht de veiligheidsafstand tussen personen. In natuurgebieden buiten de bebouwde kom is het niet verplicht om een mondmasker te gebruiken op voorwaarde dat de veiligheidsafstand bewaard wordt. Gezien het beperkt aantal mensen op het strand werd het momenteel toegelaten om zonder masker langs het water te wandelen.

Kortom, reizen tijdens Covid 19 kan zeker veilig.  Het belangrijkste is de beschermingsmaatregelen op te volgen, net zoals we hier in België moeten doen !

Meer info bij Vicky Lagast, reisbureau Book and Go, Tel.: 050 / 39 20 00

 

Terug naar Nieuws