Nieuwe topchef in 5* Bergblick Hotel & Spa

Peter Reithmayr behoort tot de top 50 van koks in Oostenrijk (Schlemmer Atlas). Hij verwent de gasten van Bergblick Hotel & Spa***** in het Tannheimer Tal.

De naam van Peter Reithmayr dook de laatste jaren overal op waar koksmutsjes van Gault&Millau werden toegekend en waar de grote namen van de sterrenkeuken waren vertegenwoordigd.

Zijn pad voerde hem van zijn leertijd in hotel Gut Brandlhof in Saalfelden via Fuschl naar Davos en van Dublin naar Wenen. Daar wist hij in het legendarische Korso onder chef Reinhard Gerer zijn kunnen te perfectioneren. Tijdens zijn internationale loopbaan was hij kok in voortreffelijke restaurants in San Diego en Duitsland, en gedurende een seizoen ook op een cruiseschip. Hij werkte 6 maanden als Chef de Partie bij Seabourn Cruise Line.

Tot voor kort stond Reithmayr aan het fornuis van restaurant Aqarium in Geinberg in Opper-Oostenrijk. Dankzij zijn veelzijdige kookkunsten werd het restaurant de laatste tien jaar telkens weer bekroond met twee koksmutsjes van Gault&Millau.

Nu gaat deze succesvolle kok aan het werk in het exclusieve hotel Bergblick in het Tannheimer Tal. Als executive chef zal hij de gasten van het fijnproeversrestaurant Grunstube verwennen volgens de regels van de kunst. Peter Reithmayr staat bekend om zijn internationale inspiratie bij regionale en seizoensgebonden gerechten, die hij op een moderne en artistieke manier op de borden tovert. Zijn creaties bevatten altijd zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, die hij vaak samen met de plaatselijke producenten uitkiest. Op die manier kan hij de hoogste kwaliteit en fantastische smaakervaringen garanderen.

Fijnproeversrestaurant Grunstube

Restaurant Grunstube in hotel Bergblick heeft zeven tafels en is geopend van donderdag tot zaterdag. Een kostbaar kleinood voor fijnproevers! "Ik wil dat elke gast het perfecte bord krijgt", is de filosofie van de nieuwe keukenchef in hotel Bergblick. 

Hotel Bergblick Hotel & Spa*****

Ben je op zoek naar rust en een bijzondere feelgoodplek? Dan is Bergblick Hotel & Spa***** jouw ultieme droom.Deze vijfsterren-hideaway geldt als een van de beste adressen in het Tannheimer Tal. In een indrukwekkend bergdecor vind je hier een combinatie van ontspanning en activiteit, genot en welzijn. Hotel Bergblick is een uitnodiging om te genieten van exclusieve wellness en een sterrenwaardige, verfijnde regionale keuken. Vanaf de voordeur kun je naar hartenlust wandelen en fietsen.

Ver weg van alle massatoerisme beleven genieters in Bergblick Hotel & Spa het leven van zijn mooiste kant. Geen stress, geen haast, geen deadlines. In de plaats daarvan: alles loslaten in een prachtig landschap. Dat is de filosofie van het huis. Waar de natuur mentale rust biedt, zorgt de elegante Bergblick-SPA voor verwenning. Neem een duik in het royale binnenbad, zwem de bergen tegemoet in het buitenbad dat het hele jaar door aangenaam warm is, geniet van een heerlijke sauna en laat je verzorgen met hoogwaardige behandelingen. De ligstoelen aan het zwembad staan klaar voor het eerste zonnebad van het seizoen. In de rustruimten "wiegen" waterbedden je in slaap. In Bergblick Hotel & Spa, tussen dichte bossen, hoge pieken en bloeiende weiden, komen je gedachten tot rustYoga helpt je om je innerlijke centrum te vinden.

De overheerlijke “cuisine alpienne” maakt van Bergblick Hotel & Spa een uitgelezen plek van gastvrijheid. Een ambitieus keukenteam belooft onvergetelijke culinaire momenten.

Bergblick Hotel & Spa biedt een uniek levensgevoel. Tijd geldt hier als kostbaar goed. Gasten genieten bewust en met al hun zintuigen van elk ogenblik: van de regionale en internationale gastronomische hoogstandjes uit de keuken, van de zinnelijke momenten van rust en ontspanning in de wellnesszone, van de stijlvolle ambiance die wordt gecreëerd door zorgvuldig uitgekozen kunstwerken, die je overal in het huis kunt bewonderen.Buiten roept de natuur. Het Tannheimer Tal, een van Europa's mooiste alpiene hooggelegen valleien, trakteert natuurgenieters op een compositie van bergweiden en imposante pieken, heldere bergmeren, almen en bossen. Zodra de winter de aftocht blaast, lokken 300 kilometer wandelpaden van alle moeilijkheidsgraden je naar buiten. De fietsers kunnen nauwelijks wachten om weer in het zadel te springen op deze topbestemming. Wielrenners en mountainbikers, iedereen is even enthousiast over het Tannheimer Tal. Vlak bij het hotel bevindt zich een halte van de gratis wandelbusMountainbikes en e-bikes kun je comfortabel huren in het hotel. Bergvrienden maken eenmaal per dag gratis gebruik van de vier zomerkabelbanen dankzij het “Sommerbergbahnen inklusive”-kaartje.

Hotel Bergblick Hotel & Spa***** is een exclusieve hideaway om op adem te komen. Het is rustig gelegen in het groen en omgeven door een prachtig landschap.  

Hotel Bergblick & Spa***** (BENELUX)
Hotel Bergblick GmbH & Co.KG
Am Lumberg 20
6673 Grän, Tannheimer Tal 

Tel.: +43/(0)5675/63960
info@hotelbergblick.at
http://www.hotelbergblick.at

 

Terug naar Luxury Travel