Nederlandstalige Rondreis Explore Jamaica: 10 nachten/11 dagen 

Ontmoet de mensen, luister naar de muziek van Bob Marley, eet Jerk kip, laat een doktervogel uit je hand eten, drink een kopje Blue Mountain Coffee, beklim de Dunn’s River Falls, drink de bekende Appleton Rum, ga raften, zing met de Rastafari’s, breng zeker een bezoekje aan Down Town Kingston en kijk naar de ondergaande zon aan Rick’s Cafe. Dus eigenlijk: … wordt zelf een Jamaicaan. Yah Mon!  

Dit programma stelt je in staat om Jamaica, de mensen, de flora en fauna, de rivieren, de bergen, de steden, en de diverse cultuur van Jamaica te zien  zijn van waaruit het nationale motto is afgeleid “Out of Many One People”. Voel en neem deel aan het ritme van de Jamaicaanse bevolking terwijl je over het eiland reist!

Hoogtepunten rondreis

  • Kingston met het Bob Marley Museum
  • Blue Mountains en de wereldberoemde Blue Mountain-koffie
  • Negril, met zijn weelderig groen en ongerepte witte zandstranden

Montego Bay

Montego Bay, meestal genoemd als MoBay, is de tweede grootste stad op het eiland. Christoffel Columbus voer in 1494 de baai in en noemde het ‘De Golf van goede weer’ en hij moet genoten hebben van de achtergrond van de prachtige bergen, evenals de tropische kusten.?Montego Bay is een plek vol geschiedenis en legende, en biedt een heleboel interessante attracties, zowel natuurlijk als door de mens gemaakt. 

Neem de tijd voor een romantische tocht op een bamboe vlot op de rivier de Martha Brae, bezoek een van de craft-markets of de oude plantagehuizen GreatHouse Rosehall of Greathouse Greenwood. De Hipstrip is de plek met vele reggaebars en typische Jamaicaanse restaurants. Ooit wel eens kolibries gevoerd bij Rockland Bird Sanctuary? Toch even nog een rondje golfen, dan kunt u terecht op een van de vier 18-holes golfbanen met illustere namen als “Cinnamon Hill” en “The White Witch”.

Kingston 

De grootste Engelstalige stad in het Caribische gebied en tegelijk ook het mekka van de Reggae. Kingston is het kloppend hart van de Jamaicaanse economie. De stad met veel tegenstellingen, want de moderne hoogbouw in Uptown Kingston staat in groot contrast met de traditionele Rastafari-woningen in Downtown Kingston. De skyline van Uptown Kingston is extra indrukwekkend door de majestueuze Blue Mountains die achter de flatgebouwen opdoemen. Kingston heeft echter veel meer te bieden, zoals het Bob Marley Museum en Devon House. 

Port Antonio

Port Antonio, where a part of you stays forever”. Mooier als hier kan de natuur nauwelijks worden. Iedereen die deze plek ooit bezocht is het erover eens: Port Antonio is betoverend.? De Blue Mountains zijn indrukwekkend, en in het rustige water van de Blue Lagoon kom je volledig tot rust. Een tocht op een bamboevlot over de Rio Grande is een absolute must. De natuurpracht is er onuitputtelijk: bezoeken aan de Somerset Falls, de Nonsuch grotten en de Athenry tuinen doen het hartje van menig natuurliefhebber sneller slaan.

Voor meer info: Liesbet’s Reiscenter

Tel.:  014 51 83 89

E-mail: reizen@reiscenter.be

LIESBET'S REISCENTER is dé specialist voor jouw reizen naar Jamaica!

Molenstraat 10, 2270 Herenthout

Intresse in Jamaica reizen?   www.explore-jamaica.com

Terug naar Nieuws