Il Bottaccio Relais & Châteaux is een Art Boutique Hotel en gelegen nabij Forte Dei Marmi.

Eigenaar Elio d'Anna kocht de gerestaureerde molen en transformeerde het in een boetiekhotel met 8 ruime suites, ieders met een schitterende, marmeren badkamer. Wij konden overnachten in de suite met privétuin en verbazingwekkende kunstwerken van Lorenzo Malfatti en Mandy Volz. 

Liefde voor kunst is in het hele pand en tuin zichtbaar. U vindt er originele schilderijen, elegante decoraties en werken van hedendaagse kunstenaars die goed samengaan met het traditioneel meubilair. Fijne Perzische tapijten verrijken de handgemaakte terracotta vloeren.

Het ontbijt, met uitzicht op de tuin, wordt à-la-carte' geserveerd: Huisgemaakt brood en geurige pistolets gaan samen met zelfgemaakte zoetigheden en jam die uitsluitend met seizoensfruit is bereid. Een selectie van lokale vleeswaren en speciale kazen.

Dineren kan onder de stijlvolle, houten Pergola met uitzicht op de tuin ofwel in het restaurant omringd door kunstwerken en een zeer origineel, inpandig zwembad.

Nino Mosca, Maitre de Maison, charming gentleman en Italiaanse topchef, giet zijn energie en talent in de verzorging van zijn fijnste gerechten en de keuze van lokale ingrediënten. De eenvoud van echte, met liefde bereide ingrediënten, samen met de prachtige omgeving, maken van elke maaltijd bij Il Bottaccio een gastronomische ervaring. Michelin-ster waardig!

Irina Manolea zorgt samen met haar team voor een ‘warm hospitality’ en unieke beleving.

Il Bottaccio Relais & Châteaux, Montignoso, Toscane, Italië

www.bottaccio.it

Meer info: Tel. +39 0585 340031

Reportage in volgende uitgave LUX & TRAVEL 2023. Interesse? Mail naar uitgever rudy@beckx-publishing.be

 

Terug naar LUXURY NIEUWS