Berlijn, aanraders om te bezoeken:

-The Feuerle Collection

The Feuerle Collection, Kunstmeuseum: Een voormalige WO II telecommunciatiebunker waar persoonlijke kunstwerken van Desire Feuerle tentoon staan, www.thefeuerlecollection.org, Hallesches Ufer 70, Berlin. Deze bestaat 2 jaar. Te volgen op instagram. Het gaat niet direct over de kunstwerken maar over de experience, de ervaring. En het is ook een magische ervaring.  Eerst kom je in een donkere kamer waar pianomuziek wordt gespeeld van John Cage en je zo al voor te bereiden op de tentoonstelling. Dan kom je in het museum waar het ook redelijk donker is, waar het licht schaduwen werpt over de beelden, waar je stil moet zijn uit respect. Er is ook een kamer gevuld met water, door glas kan je hiernaar kijken maar je ziet het water niet. De bunker werd gebouwd in de oorlog maar hij is nooit afgewerkt. De kunstenaar was op zoek naar een locatie en heeft deze originele plaats gevonden. 

-Fietstocht

Fietstocht met Berlin on Bike. Wij kozen de Muur Tour. Een heel enthousiaste Marije, een Nederlandse, gaf ons een heel interessante uitleg over het ontstaan van de muur, het IJzeren Gordijn, de Val van de Muur in 1989. Een pittige fietstocht van 3 tot 3,5u met bezoeken van de plaats waar de muur is neergehaald, waar dat de eerste burger is doodgeschoten(24 jaar) bij zijn ontsnappingspoging. Er is een uitkijktoren waar je een laatste stuk van de muur kunt bekijken en ook Bernauerstrasse met de Mauer gedenkstaette.

Een echte aanrader.

www.Berlinonbike.de

Er is keuze uit verschillende fietstoeren en het kan ook met Nederlandstalige gids. 28€ pp.

-Restaurants  :

Neni Berlin: Lunchen of dineren kan je in Neni Berlin met mooi uitzicht op de Tiergarten en over Berlijn.  https://www.neniberlin.de

Hippe tent aan het water : Spindler klatt, Köpenickerstrasse 16/17, Kreusberg, www.spindlerklatt.berlin

Leuke wijnbar ‘Gitan’: www.gitan-wein.de, Winterfeldstrasse 52

-TV-Turm Alexanderplatz, Bezoek aan toren :  ticket € 15,50  

Wens je nog meer info? Bestel het reistijdschrift Lux & Travel.

Terug naar Nieuws