Volg ons nu op FACEBOOK en/of INSTAGRAMzie: LUX & TRAVEL magazine

Dominicaanse Republiek

Uit haar passie voor de zee groeide het project My Deep Sea, waarmee Lise Menard verhalen over de zee vertelt via een serie boeken en video’s die als een educatief instrument gebruikt worden in de scholen en de colleges van de Dominicaanse Republiek. Bij de nieuwe generaties wakkeren haar verhalen de liefde voor de zee aan. In de speciale serie voor kinderen is «Remi the Lost Manatee» het eerste boek dat gepubliceerd werd. 

Duikinstructrice Lise Menard 

Lise Menard: « Ik denk dat als we verandering tot stand willen brengen, we in de eerste plaats aan kinderen de liefde voor de zee moeten aanleren. Dat is wat ik boven alles verlang. Nadat ik met mijn ogen gezien heb hoeveel schade onze duiksites hebben opgelopen, kan ik niet met lede ogen blijven toezien zonder te handelen, zonder te proberen een verandering teweeg te brengen »

De titel “Remi de verloren lamantijn” is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal en vertelt het avontuur van een jonge lamantijn die door zijn belevenissen een aantal harde levenslessen leert. Als een nieuwsgierig en avontuurlijk dier ontdekt Remi de wereld buiten zijn geliefde rivier, en ondervindt hij de gevaren die alle lamantijnen bedreigen. Op zijn avontuur ontdekt hij prachtige nieuwe plaatsen en ontmoet hij Bela, een blauwe doktersvis, en Pico, een papegaaivis, die beiden zijn beste vrienden worden.

« Ik heb ervoor gekozen om het verhaal van Remi te schrijven omdat hij symbool staat voor de schoonheid van de zee, de dingen waar we van houden en waarvoor we zorg moeten dragen. En tegelijk getuigen zijn littekens van de destructieve gevolgen van menselijke activiteit. Ze verdienen het dat iemand de boodschap brengt dat we als menselijke wezens zelf lijden en lijden veroorzaken door onze onverschilligheid », zo legde ze verder uit.
Het boek werd voorgesteld op 7 oktober jongstleden in Bayahíbe. Dat gebeurde in aanwezigheid van de lokale autoriteiten, het ministerie van milieu en andere Dominicaanse instellingen.

Een deel van de opbrengsten van de verkoop van dit boek gaat naar de Dominicaanse stichting voor maritiem onderzoek en voor de bescherming van de Dominicaanse koraalriffen.


Voor meer info: contacteer onze reisspecialisten, klik hier.