Luxueuze ontdekkingstocht door de Cotswolds Village, UK

Maak een korte reis vanuit Londen en verken zeer charmante accommodaties!

Reportage: Maarten Beckx

Cotswolds is een schilderachtig toevluchtsoord dat doordrenkt is van Engelse charme en een luxe ontsnapping biedt voor veeleisende reizigers. 

In de Cotswolds ben je nooit ver verwijderd van adembenemende uitzichten vol natuur en wilde dieren. Met zijn glooiende heuvels, dorpjes met honingkleurige stenen en adembenemende landschappen, vormt de Cotswolds het decor voor een idyllische vakantie. Gelegen op twee uur rijden of een korte treinreis 3u vanuit Londen.

Dus neem je koffers, eventueel bestel je een picknick bij Fortnum’s in Londen, en maak een wandeling naar het meer, waar je mag zwemmen. Dit is de meest favoriete plek voor de lokale bevolking. Tijdens zonsondergang kan je je installeren op het picknickkleed aan de waterkant en genieten van de Schotse eieren, kaas en een wijntje.

Er zijn talloze prachtige dorpen om te verkennen en de bron van de Theems ontspringt hier ook. Langs de rivier zijn er genoeg plekken om een duik te nemen. Als het mooi weer is, is er niets beter dan een bezoek aan Broadway Tower, het hoogste kasteel in de Cotswolds. Op heldere dagen biedt het uitzicht over 16 graafschappen!

De Cotswolds wordt beschouwd als een van de mooiste regio's van Engeland, en dat is terecht. Als je houdt van pittoreske dorpjes en prachtige landschappen, dan zit je hier zeker goed.

Mijn tips waar best te overnachten

In dit artikel nodigen we je uit om je onder te dompelen in luxe terwijl we enkele van de meest betoverende verblijven in de regio verkennen. Van de rustieke elegantie van Soho Farmhouse tot de tijdloze aantrekkingskracht van The Swan Inn, belooft de Cotswolds een onvergetelijke ervaring voor wie op zoek is naar verfijnde verwennerij. Mijn tips:

1. Soho Farmhouse

Verscholen in het betoverende platteland biedt Soho Farmhouse een exclusieve en luxueuze ontsnapping zoals geen ander en biedt dit elegante landgoed op 100 ha idyllisch platteland in Oxfordshire een verzameling charmante huisjes, prachtige hutten en ingerichte boerderijen. Met een scala aan luxe voorzieningen, waaronder een weelderige spa, verwarmde buitenzwembaden en een privébioscoop, creëert Soho Farmhouse een oase van ontspanning en verfijning. Geniet van culinaire ervaringen met lokale producten, verken de serene meren of ontspan eenvoudigweg te midden van de rustige schoonheid van de omgeving. Soho Farmhouse belooft een onvergetelijke ontsnapping voor wie op zoek is naar verfijnde luxe in een rustieke omgeving.  www.sohohouse.com/houses/soho-farmhouse

2. The Swan Inn

In het hart van het charmante dorpje Swinbrook belichaamt The Swan Inn het rijke erfgoed en de tijdloze elegantie van de regio. Deze luxueuze herberg combineert traditionele charme met eigentijdse verfijning. Met prachtig gerestaureerde interieurs, knusse open haarden en weelderige kamers biedt The Swan Inn een werkelijk betoverende ervaring. Ontdek de smaken van de Cotswolds door te genieten van het voortreffelijke eten in het bekroonde restaurant van de herberg, met lokaal geproduceerde ingrediënten en een menu geïnspireerd op de culinaire hoogstandjes van de regio. Laat je onderdompelen in de warmte en gastvrijheid van deze charmante oase, waar geschiedenis en luxe samenkomen voor een gedenkwaardig verblijf. Gelegen in de Cotswolds, biedt deze 16e-eeuwse herberg bekroonde keuken. Je vindt de herberg in het dorpje Swinbrook, op slechts 5 minuten rijden van de middeleeuwse stad Burford. Het karakteristieke gebouw aan de oever van de rivier de Windrush is voorzien van een open haard, plavuizen vloeren en traditionele eikenhouten plafonds. De kamers van The Swan Inn Swinbrook bevinden zich in het charmante hoofdgebouw of in de omgebouwde stenen schuur. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer en sommige zijn zelfs uitgerust met een Victoriaanse badkuip op pootjes. De pub en het restaurant van The Swan Inn hebben vele prijzen gewonnen, waaronder 2 AA-rozetten en de titel "Oxfordshire Country Dining Pub of the Year" van de Good Pub Guide. Er worden Britse gerechten met een modern tintje geserveerd, bereid met seizoensgebonden producten uit de omgeving. Lokale ales en bieren worden geleverd door de Cotswold Brewing Company. Hoewel de herberg op een rustige locatie ligt, is het slechts 3 minuten rijden naar de A40-snelweg. Met de auto ben je in 7 minuten in Burford. Oxford bereik je in 35 minuten rijden en Blenheim Palace, de geboorteplaats van Winston Churchill, ligt op slechts 30 minuten rijden. www.theswanswinbrook.co.uk

3. The Lygon Arms

Gelegen in het historische dorp Broadway, is The Lygon Arms een waar juweeltje dat elegantie en grandeur belichaamt. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw heeft dit prachtige hotel zowel royalty als beroemdheden mogen verwelkomen. Het combineert tijdloze charme met hedendaagse luxe. Laat je onderdompelen in de weelderige sfeer van de onlangs gerenoveerde kamers en suites, ingericht met prachtig meubilair en moderne voorzieningen. Geniet van culinaire hoogstandjes in het bekroonde restaurant van het hotel of ontspan in de rustige spa. Met zijn rijke geschiedenis en verfijnde voorzieningen biedt The Lygon Arms de perfecte toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een verhoogde ervaring in de Cotswolds. The Lygon Arms in Broadway is een hotel met een rijke geschiedenis. Sinds de opening in de 14e eeuw hebben vele hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Charles I en prins Philip, in het gastenboek hun naam geschreven. Het hotel heeft zijn landelijke charme behouden en biedt suites vol met lokaal antiek en historische kenmerken, zoals stenen open haarden en plafonds met houten balken. Niets straalt meer landelijke charme uit dan heerlijk onder een geruit dekentje bij het haardvuur liggen, hoewel het zwembad, de sauna en de stoombaden in de spa je misschien naar buiten lokken. www.lygonarmshotel.co.uk

4. The Rectory Hotel

Gelegen in het charmante dorp Crudwell, is The Rectory Hotel een verborgen juweel dat een serene en intieme toevluchtsoord biedt. Dit boetiekhotel, omgeven door vier hectare prachtige tuinen, combineert eigentijds design met landelijke elegantie. Elke individueel ingerichte kamer biedt een gezellig toevluchtsoord, compleet met luxe voorzieningen en uitzicht op het prachtige platteland. Ontspan met een rustgevende spabehandeling, maak een vredige wandeling door de pittoreske omgeving of geniet van een heerlijke maaltijd bereid met lokaal geproduceerde ingrediënten. The Rectory Hotel belooft een serene en luxueuze ontsnapping, ideaal voor wie op zoek is naar een vredig toevluchtsoord in de Cotswolds. Ooit had een rector en zijn 14 kinderen het oorspronkelijke pastoriegebouw helemaal voor zichzelf - tegenwoordig kunnen we allemaal genieten van The Rectory Hotel (en daar ben ik erg dankbaar voor!). Andere redenen om dankbaar voor te zijn: de romantische kamers met uitzicht op velden en dorpen, het uitstekende restaurant, het buitenzwembad en de attente extra's, van de ontspannen service tot de versgebakken taarten.  www.therectoryhotel.com

De Cotswolds, met zijn tijdloze schoonheid en betoverende landschappen, biedt het perfecte decor voor een luxueus verblijf. Of je nu kiest voor de rustieke elegantie van Soho Farmhouse, de warmte en charme van The Swan Inn, de grandeur van The Lygon Arms of de rustige schoonheid van The Rectory Hotel, elke bestemming biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. Ga op een reis vol verfijnde verwennerij en creëer herinneringen die een leven lang meegaan in deze idyllische regio van het Verenigd Koninkrijk. Werkelijk een topbestemming!

© tekst MAARTEN BECKX