Volg ons nu op FACEBOOK en/of INSTAGRAMzie: LUX & TRAVEL magazine

LUX & TRAVEL Magazine genoot van een degustatiemenu van Quim Casellas, 1-Michelinster, van restaurant Casamar.

Op uitnodiging van Costa Brava & Girona Tourist Board werden we uitgenodigd in Antwerpen voor een uitgebreid lunch. Dit was de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de Costa Brava en de Pyreneeën van Girona, de ultieme bestemming voor olijf- & wijn liefhebbers en Foodies.

Girona is het gebied van Michelin-sterren, met een totaal van 21 Michelin-sterren toegekend aan 16 restaurants. 

Hotel en restaurant Casamar ligt aan de kust van Llafranc, waar een strand met turkoois water en rotsachtige inhammen omringd door pijnbomen een perfect en onvergetelijk beeld geven van de Costa Brava.

Het terras biedt een prachtig uitzicht over de baai van Llafranc. Maria Casellas en haar team bieden een uitstekende service in het restaurant

To Chef "Quim Casellas"

Hij behoort tot de generatie van jonge koks die een passie voor de keuken voelen en een enthousiasme hebben dat hun werk een magisch tintje geeft.

Van jongs af aan werkte hij in de zomer in het familiehotel, Hotel Casamar, maar hij besloot al snel om zich te wijden aan wat hij het liefste deed, koken.

Hij begon te werken met Joan Piqué, die zijn leermeester werd. Sindsdien, terwijl hij werkte in het hotel-familie restaurant, bleef hij werken in keukens zoals die van Carles Gaig, Joan Roca, Fermí Puig en van hen allen leerde hij en verwierf hij een bredere visie die hem toeliet om nieuwe ervaringen aan te durven gaan.

Altijd verbonden met de Empordà, met haar grondgebied en haar producten, sloot hij zich snel aan bij de groep van La Cuina de l'Empordanet en later bij de slow food beweging.

Al deze werken hebben10 jaar geleden hun vruchten afgeworpen toen de Michelingids hem een ster toekende, wat een keerpunt betekende in de carrière van Quim.

Sindsdien zijn er vele projecten waaraan hij heeft meegewerkt en het is dat Quim nooit nee zegt, zolang zijn agenda hem dat toelaat.

Hij heeft als ambassadeur voor zijn keuken gereisd in China, Londen, de VS, Parijs, Portugal en Duitsland.

Hij heeft meegewerkt aan de verschillende gastronomische fora die zowel op organisatorisch als op zorgniveau zijn uitgevoerd.

Vanaf 2014 en naar aanleiding van het solidariteitsevenement I invite you to dine in Madrid, ontwaakt Quim zijn sociaal engagement en besluit hij het project "Entaulats" op te zetten dat elk jaar in maart in Palafrugell wordt gevierd.

Het genoemde project heeft als doel de wereld van koken en gezonde gewoonten over te brengen aan verschillende groepen, zoals vrijwilligers van verschillende lokale verenigingen, gehandicapten, hogescholen, instituten, het uitvoeren van een educatieve dag met verschillende workshops en vrijetijdsactiviteiten .

Meer info:

Restaurant Casamar

C. del Nero, 3
17211 Llafranc (Palafrugell) (El Baix Empordà)

Telephone: (+34) 972 300 104
Website: www.hotelcasamar.net

Voor meer info: contacteer onze reisspecialisten, klik hier.