Volg ons nu op FACEBOOK en/of INSTAGRAMzie: LUX & TRAVEL magazine

Bestevaer 53 Motor Yacht: Investeren in vrijheid 

Het Friese KM Yachtbuilders bouwt al 20 jaar aluminium zeilschepen. Met 65 custom-built zeilschepen op naam hebben zij een ijzersterke reputatie opgebouwd in de zeilwereld, gebaseerd op compromisloos vakmanschap. En nu is het tijd deze reputatie uit te breiden naar de rest van de wereld: In september 2020 werd de Bestevaer 53 MY gelanceerd, een zeewaardig aluminium motorjacht van wereldklasse.  Wens je nog meer info? Zie op hun webiste: www.kmy.nl

Een tweede huis op het water

Elegant, tijdloos en onderscheidend: dit motorjacht combineert duurzame esthetiek met kwaliteit en veiligheid. Een tweede huis op het water voor jezelf, je kinderen en hun kinderen. Eenvoudig te navigeren en voorzien van het comfort van thuis zonder gebonden te zijn aan één plek: varen staat voor vrijheid en dat is actueler dan ooit. Koers zetten naar de ruige kustlijn van Noorwegen, naar Italië voor de Biënnale in Venetië of een weekendje langs bij je studerende kinderen in Antwerpen: met dit motorjacht kan het allemaal. 

Dykstra Naval Architects in Amsterdam

In samenwerking met de ontwerpers van Dykstra Naval Architects in Amsterdam is de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwerp. Het uiterlijk van de Bestevaer 53 MY refereert aan klassieke last century motorjachten, uitgevoerd met de kennis en het comfort van nu. Het motorjacht is circa 16 meter lang, 4,97 meter breed en kent een diepgang van slechts 1 meter. 

De romp en opbouw zijn gemaakt van aluminium. Dit exclusieve en duurzame materiaal is niet alleen heel mooi, maar ook sterk, nagenoeg onverwoestbaar en onderhoudsvrij. Afspoelen met water is alles wat nodig is om de onbeschilderde aluminium romp te onderhouden. Dit bepaalt mede het behoud van de hoge verkoopwaarde van aluminium boten na decennia van intensief gebruik. De Bestevaer 53 Motor Yacht is dus met recht een solide investering voor het leven. 

Het hoogwaardige Scandinavisch design-interieur van dit schip is gemaakt van geborsteld eiken en voorziet in alle comfort van thuis: 

- Een luxe keuken met vaatwasser, elektrische kookplaat, oven, Quooker kraan en koel-vriescombinatie. - Een grote lounge- en dining area inclusief 49” flatscreen TV. 

- Twee cabines, waarvan één voorzien van twee eenpersoonsbedden en een master bedroom met tweepersoonsbed. 

- Een eigen badkamer en toilet per cabine om maximale privacy te garanderen. 

- Airconditioning en centrale verwarming. 

- Wasmachine 

- Eindeloos veel kast- en bergruimte, zowel binnen als buiten. 

Voor de styling van het interieur is KM Yachtbuilders een samenwerking aangegaan met interieurontwerper Christien Starkenburg (oprichter van Studio Slow en art director van het gerenommeerde Jan de Jong interieur uit Leeuwarden). Haar affiniteit met Scandinavisch design is terug te vinden in de warme, understated styling met natuurlijke materialen en licht kleurenpalet: 

- Handgemaakte meubels van geborsteld eiken met een fraai contrasterende tafel in walnotenhout. 

- Deens wollen bekleding voor de loungebanken en stuurstoelen. 

- Ronde vormen die terugkeren in het meubilair. 

- Zachte vloerbedekking in de cabines. 

- Op maat gemaakte matrassen voorzien van luxe linnen beddengoed van ByMolle. 

- Mat zwart deurbeslag van Frost Denmark. 

- Badkamer accessoires van Frost Denmark. 

- Lampen van Lampe Grase. 

- Op maat gemaakt keukenblok van geanodiseerd aluminium. 

De leefruimte loopt - dankzij volledig openslaande deuren - over in het buitendek waar een breed, hydraulisch zwemplatform plezier voor het hele gezelschap biedt. Even zwemmen, krabben vangen, stand-up paddle surfing, of met de bijboot naar het dorpje om vers brood te halen: alles kan en mag aan boord. 

De volledige bouw van het schip wordt door KM Yachtbuilders op de eigen werf in Makkum uitgevoerd. Het schip wordt op maat en in iedere gewenste uitvoering gebouwd zodat het compleet aansluit op alle persoonlijke wensen voor avonturen - nu én in de toekomst. Dat maakt de Bestevaer 53 MY een investering waar je een leven lang plezier aan hebt. 

Wens je nog meer info? Zie op hun webistewww.kmy.nl