Aruba, actieve vakantie

Sommige vakantieliefhebbers brengen hun vakantie het liefst luierend aan het zwembad door. Anderen blijven graag in beweging en gaan liever voor een actieve vakantie. Behoor jij tot die laatste categorie?

Dan hike jij vast en zeker straks langs een van de labyrintische paden op Aruba. Deze paden vind je langs kliffenazuurblauw waternatuurlijke zwembaden en een hele reeks cactussen die je normaal waarschijnlijk alleen in botanische tuinen tegenkomt. Wie langs onverharde wegen, verborgen paden en met cactusvijgen bezaaide vlaktes loopt krijgt het geheid erg warm. Een goed uithoudingsvermogen kan zeker niet onderschat worden. Wie voldoende water en zonnebrandcrème meeneemt en er vroeg op uitrekt, wordt op schitterende vergezichten, natuurlijke schatten, ongekende rust en een beetje avontuur getrakteerd!  

Wat zijn Aruba's hikemogelijkheden?

Of je nu een bereisde avonturier bent of gewoon een beetje in beweging wil komen, Aruba heeft voor ieder wel een geschikte wandelroute. En hoewel hiken niet direct met een Caribische vakantie geassocieerd wordt (dit in tegenstelling tot zonnen op het strand, wat natuurlijk niet vreemd is), vind je in het Caribisch gebied veel ongerepte natuurpalmbomen, met cactussen bezaaide vlaktes, uitdagende rotsformaties en verfrissende watervallen. Hiken is echt een van de beste manieren om een eiland, waaronder Aruba, te leren kennen. En je kunt de uitdaging net zo groot of klein maken als je zelf wil.

Aruba's Hooiberg hike

Met de geheel toepasselijke naam Hooiberg, klim je zo naar de top van diezelfde Hooiberg. De Hooiberg is een beboste heuvel. De berg doemt boven Oranjestad en Santa Cruz op en is een van de populairste wandeltochten op Aruba. Door middel van een kleurrijke trap klim je zo naar boven. De klim duurt ongeveer een half uur en wie op klaarlichte dag naar de top wandelt, kan zelfs Venezuela in de verte zien. Wie zichzelf een echte waaghals vindt en het beklimmen van een trap niet uitdagend genoeg vindt kan ook het rotsachtige pad met rode stippen bewandelen. Zo wissel je het klimmen met het wandelen af en creëer je een uitdagende tocht voor jezelf. Heb je Venezuela niet gespot? Geen probleem, je komt onderweg prachtige wilde bloemenseizoenscactussen en meer tegen. En misschien zie je zelfs wel een berggeit lopen.

Natural Pool Aruba

Je kunt de natural pool op een paar manieren bereiken, namelijk vanaf Arikok national park, waardoor je langs kliffenweelderige palmbomen en saguaro’s (die bekende cactussen uit Westerns) loopt. Of je gaat voor een kortere route langs witte stranden en wilde bloemen. Wie deze route volgt bereikt de natural pool in ruim een uur. Geschiedenisliefhebbers raden wij aan om een rustige, onverharde weg te belopen. Dan kom je namelijk langs de ontmantelde goudmijn in Bushiribana, een aandenken aan de goudkoorts op Aruba in de negentiende eeuw. Hikers kunnen zichzelf prima dagenlang vermaken met alle natuurwonderen die er in Arikok national park te zien zijn of langs de vele kliffen en baaien die je rondom het eiland vindt. Kies je eigen avontuur uit. Tip: goede wandelschoenen voor deze tocht aanbevolen!

Het beste Caribische eiland voor hikers

Ben jij een fervent hiker (of een avontuurlijke reiziger) en wil je graag vakantie vieren in het Caribisch gebied, dan vraag je jezelf waarschijnlijk af waar dat het beste kan. Er zijn natuurlijk talloze bestemmingen waar dit mogelijk is en de Twin Peaks van St Lucia en de bergtoppen van de Dominicaanse Republiek zijn zeker geschikt voor avontuurlijke bergbeklimmers. Echter zijn de wandelpaden op Aruba juist bij uitstek geschikt voor relaxte wandelaars of mensen die met het hele gezin willen hiken. Hopelijk hebben we je er nu van overtuigd dat Aruba een onvergetelijke Caribische hikebestemming is, maar laten we ook het magische onderwaterleven niet vergeten Aruba staat bekend als een van de beste snorkelbestemmingen en je kunt het eiland ook per fiets verkennen.

Dus wat je ook besluit te doen, op One happy island raak je nooit verveeld.