"SOUDAL OPEN", nieuw Belgisch top-golftornooi, de European Tour op de Rinkven International Golf Club in Schilde nabij Antwerpen.

Dit prestigieuze, nieuw Belgisch golftornooi in de European Tour, 23 - 26 ei 2024.

Het tornooi wordt georganiseerd door het sportbedrijf Golazo en Soudal, de Turnhoutse wereldspeler in bouwchemicaliên van Vic Swerts.  

De European Tour wordt beschouwd als de belangrijkste golfcompetitie buiten Noord-Amerika met 42 tornooien in 24 landen. 

De golfsport op het hoogste niveau telt vier majors: The Masters, The Open, het US Open en het PGA Championship. Net daaronder zitten de regionale tours waaronder de European Tour.

Er zal gespeeld worden volgens het 72 holes strokeplay format met 156 spelers en een ‘cut’ na de tweede ronde. Prijzenpot twee miljoen euro!

Soudal Open: feest van het Belgische golf

België telt 70.000 golfspelers, Nederland telt er 400.000 waarvan ca. 100.000 actieve spelers. In ons België-land zijn er drie topspelers: Nicolas Colsaert, Thomas Pieters en Thomas Detry.

Vic Swerts, zelf een fervent golfer, is fier dat hij dit internationale tornooi kan ondersteunen. De ‘Soudal Open’ moet een feest van het golf worden en zal ‘the place to be’ zijn voor de Belgische golfliefhebber.

Golazo, de organisator van het evenement samen met Soudal, en de Koninklijke Belgische Golffederatie zijn verheugd om de terugkeer van de nationale Open van België volgend jaar in mei 2023 aan te kondigen.

Deze ‘Soudal Open’, met een prijzenpot van twee miljoen euro, wordt gehouden op The Rinkven International Golf Club in Schilde, nabij Antwerpen. Dit prestigieuze Golftoernooi wordt gespeeld over vier dagen in een 72-holes strokeplay format met 156 spelers en een cut na de tweede ronde. Een ‘pro-am’ wedstrijd zal worden gehouden op de woensdag van de toernooiweek.

Het driejarige partnerschap met Soudal doet de traditie van de nationale Open van België, die al meer dan een eeuw bestaat, herleven. De Belgian Open werd voor het eerst gespeeld in 1910 op de Royal Golf Club of Belgium, werd in 1978 opgenomen in het schema van de European Tour na de start van de Tour zes jaar eerder en werd voor het laatst gehouden als een strokeplay evenement op Royal Zoute Golf Club in 2000. Het werd in 2018 herboren als de Belgian Knockout, een innovatief format dat strokeplay combineert met matchplay en twee jaar lang werd gehouden op Rinkven International Golf Club.

Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal, zelf een fervent golfer, zei: "Als een wereldwijd aanwezig bedrijf zijn we zeer trots om zo'n belangrijke wedstrijd in België te steunen. Onze huidige Belgische kampioenen schitteren wereldwijd dankzij hun geweldige prestaties. Een groots evenement voor alle golfliefhebbers in België."

Terug naar NIEUWS