Rondreis IJsland, vertrek op 25 september 2024 

IJsland is uniek! Het is een groot, bergachtig eiland tussen Europa en Noord-Amerika. De naam van het land kan misleidend zijn, slechts 10% van IJsland is bedekt met gletsjers, het heeft een verrassend mild klimaat en een oneindig aantal geothermische hot-spots.

IJsland hoort bij Scandinavië, de oorspronkelijke bewoners zijn Vikingen. De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust en is ´s werelds meest noordelijke hoofdstad.

IJsland is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen aan. IJsland trakteert u op sluimerende vulkanen en uitgedoofde kraters, metershoge geisers en kokende modderpoelen, immense gletsjers, reuze watervallen, steil uit zee oprijzende kliffen, uitgestrekte zand- en grindwoestijnen, lavavelden en nog veel meer.

‘s Zomers is het er lang licht en valt de temperatuur ook best mee. IJsland geniet immers van een mild klimaat dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan zodat je in de zomer zo’n 5 à 15°C kan verwachten. Route: Reykjavik, Akureyri, Mývatn, Egilsstadir, Hnappavellir, Hella, Reykjavik

Groepsreizen 50 Plus

IJsland met "Alleenreizenden 50 Plus", reisbureau Jempi Reizen.

Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er enkele Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn.

Meer info & reserveringen: Jempi Reizen Lochristi, Tel: 09 / 395 90 70

Website Alleenreizenden ; Website Jempi Reizen