Nederlandstalig, begeleide rondreis Schotland, vertrek op 2 juni 2024

Fàilte gu Alba! Op deze reis verkennen we het prachtige Schotland, gekend voor zijn kilts, clans, sagen, bijgeloof, doedelzakken en whisky. We starten onze verkenning in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en historisch centrum opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco. We ontdekken tijdens een stadswandeling de mooiste plekjes en gebouwen in de “oude” en in de “nieuwe” stad. We bezoeken onder andere Edinburgh Castle, the Royal mile, Holyrood Palace…

We gaan weg van de drukte van de stad en rijden richting het noorden. We laten eerst onze smaakpapillen werken in een whisky distilleerderij en houden daarna halt in gekende plaatsen zoals Sint-Andrews, Dunottar Castle en Inverness. We verkennen de mysterieuze wateren van Loch Ness met een boottocht en hopen dat het geluk aan onze zijde staat wanneer het monster zich vertoont. Na het rustige dobberen en vrije tijd in Inverness zetten we koers richting Isle of Skye. Een goed gevulde dag brengt ons langs de indrukwekkendste, dramatische landschappen en schilderachtige dorpen van deze regio. Vergeet zeker je wandelschoenen niet, want we verkennen ook enkele prachtige locaties tijdens wandelingen.

We reizen verder langs gekende plaatsen zoals Fort William, Loch Lomond, Glenfinnan Viaduct, Glencoe valley… Onze reis eindigen we in het bruisende Glasgow, de grootste stad van Schotland. Deze is gekend voor zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levende cultuur. De stad werd belangrijk in de 18e eeuw bij de opkomst van de scheepsbouw en de industrie, het was een prominente stad tijdens de industriële revolutie. Op de laatste dag maken we nog een niet te missen stop aan Stirling Castle.

Kortom een reis van majestueuze zichten en landschappen, historische kastelen, de welgekende Schotse whisky en kwalitatieve hotels. 

Schotland met "Alleenreizenden 50 Plus", reisbureau Jempi Reizen.

Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er enkele Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn.

Meer info & reserveringen: Jempi Reizen Lochristi, Tel: 09 / 395 90 70

Website Alleenreizenden ; Website Jempi Reizen