Vanuit Kaapstad, vertrek op 30 okt. 2021: Rondreis, safari en riviercruise Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Exclusieve en originele rondreissafari en riviercruise met een unieke All Inclusive formule:  talrijke maaltijden, dranken en excursies inbegrepen!

Laat je dromerig meevoeren naar de mooiste landschappen van Zuidelijk Afrika, en ontwaak in het hart van de wildernis …

Kaapstad 

Panoramische tour van de stad tussen de moderne torens en de smalle geplaveide straten van het stadscentrum. Daarna nemen we de kabelbaan naar de Tafelberg voor één van de meest spectaculaire uitzichten ter wereld. 

Robbeneiland.

Omgevormd tot gevangenis voor tegenstanders van de Apartheid, dit beruchte eiland beschutte 3 toekomstige presidenten, waaronder Nelson Mandela voor 18 jaar lang. Rondrit op het eiland die eindigt met rondleiding in de gevangenis, de binnenplaats, de cellen, … Terug naar Kaapstad voor de lunch aan de waterkant. Bezoek aan het wijndomein en de kelder van Groot Constantia. 

Kaap de Goede Hoop

Route naar een mythische plaats: Kaap de Goede Hoop. We nemen de Chapman’s Peak Drive, een panoramische overhangende kustweg, die langs de Atlantische kant van de berg loopt. Het is een nationaal monument, één van de meest spectaculaire wegen in het land. We nemen de kabelbaan naar de top van een kaap om de steile kliffen en zandige baaien te bewonderen. Ontdekking van de pinguïnkolonie van Simonstad. Waarneming van de zeevogels die luieren op het parelwitte zand en duiken in de golven van de oceaan. 

Johannesburg

Bezoek aan het museum van de Apartheid, het eerste museum over de geschiedenis van de 20ste eeuw in Zuid-Afrika. Panoramische rondrit in
Johannesburg, de rijkste stad van Afrika.  

Chobe Nationaal Park

Per 4×4 door het Chobe Nationaal Park, dat meer dan een kwart van de totale populatie van de Afrikaanse olifant huisvest. Afrikaanse lunch in een drijvend restaurant met uitzicht op de rivier en de dierenwereld. Daarna safari op de Chobe rivier tot aan de moerassen van Sedudu Island

Van Kaapstad tot de Victoria Watervallen ontdek je spectaculaire panorama’s, de geschiedenis van Nelson Mandela en de Apartheid, 2 schitterende nationale parken met een uniek dierenrijk: Chobe en Matusadona, die je tijdens een safari per 4×4 doorkruist.  

Namibië

Bezoek aan de dorpen op Impalila Island, in Namibië. Kennismaking met de traditionele woningen, de levenswijze en de lokale gebruiken. Vrije tijd in de lodge waar je kan genieten van privézwembaden of verkenning van de Zambezi rivier in privébootjes.  De avond wordt afgesloten met het relaas van een bewoner van Impalila Island over hun tradities en levenswijzes. 

Het Karibameer

Bij zonsopgang varen we langs symbolische en sprookjesachtige landschappen van het Karibameer. Verkenning in privébootjes van de rivier Gache-Gache en de diersoorten die er wonen. s’ Namiddags varen we richting Changa. Wanneer het licht magisch wordt, nemen we plaats in een privéboot om de roze hemel te bewonderen.

Safari in het Matusadona Nationaal Park, thuishaven van heel wat diersoorten zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, … 

Bij zonsopgang varen we verder richting Kariba. Ontscheping en onderweg naar de luchthaven, ontdekking van de “dam wall”. Vlucht naar Victoria Falls. Afrikaanse cruiselunch op de Zambezi boven de waterval. In de namiddag te voet op verkenning aan de Victoria Watervallen. ‘s Morgens vroeg optionele helikoptervlucht over de Victoria Watervallen.

Verkennende etappes in Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Zimbabwe. Aan boord van uw comfortabel 5-ankerschip, de Zimbabwean Dream, ontdek je de geheimen van het Kariba meer, een oase van leven aan het einde van de wereld, vol mysteries en legendes, en de Zambezi rivier.

Om je zo volledig mogelijk onder te dompelen in het Afrikaanse continent, gaat de cruise gepaard met een verblijf in een luxe lodge midden in de natuur.

Samengevat, een droomreis over de ganse lijn, inclusief het waterval schouwspel van “rommelende rook”, door Livingstone gedoopt tot Victoria Falls …

Boek tijdig voor helikoptervlucht over de Victoriawatervallen t.w.v. 199 €

Meer info: Go For Cruise