Go For Algarve, vertrek op 19 oktober 2021

Olhos d’Agua, letterlijk ‘ogen van water’, is een kleine badplaats aan de Portugese Algarve kust, zo’n vijf kilometer ten oosten van de stad Albufeira. Er is een strand en er zijn een aantal gezellige cafés en restaurants. Er loopt maar één weg naar het strand en het haventje, waar ook enkele restaurants prima service leveren met heerlijke verse gerechten, het is er zalig genieten met zicht op zee. Vanaf Tui Blue Falesia is het 500 meter wandelen naar het dorp en één kilometer tot op het strand.

Olhos d’Agua heeft zijn naam te danken aan de zoetwaterbronnen die zich op bepaalde plaatsen aan de kust onder het strand bevinden. Bij eb komen deze bronnen vrij en vormen ronde plekken in het strand waarin het water naar boven opwelt. Deze ronde plekken zien eruit als ‘ogen van water’ en zo zijn ze ook in het wapen van het dorp opgenomen. Het water uit de bronnen is lekker koud en prima te drinken. In het verleden werd het gehele dorp voorzien van drinkwater uit deze bronnen.

Openbaar vervoer is goed georganiseerd, er is een bushalte op 500 m van het hotel. Via de hotelreceptie kan er snel een taxi besteld worden, en voor het hotel kan er een gratis shuttlebus genomen worden naar de naburige stad Albufeira en het grote outlet shoppingcentrum daar.   

Tui blue Falesia

We hebben Tui blue Falesia uitvoerig getest en meer dan goedgekeurd als een zeer volwaardig 4- à 5-sterren hotel, met een vriendelijke casual sfeer, prima faciliteiten binnen en buiten, zeer ruime en comfortabele kamers, en, heel belangrijk voor ons Belgen, een bijzonder te smaken gastronomie. 

Dit zeer comfortabele 4-sterren hotel heeft alles voor de vakantieganger die kwaliteit prefereert, geniet van ruimte en fantastische vergezichten, gastronomisch niets te kort wil komen, aantrekkelijke faciliteiten kan appreciëren en met de glimlach gastvrij wenst bediend te worden.

Nog meer pluspunten van Tui Blue Falesia zijn de rust, de excellente service, de fantastische ligging aan de prachtige kliffenkust van Olhos d’Agua en dat alleen 16-plussers welkom zijn.

Geniet van het royaal groot buitenzwembad met zoet water, gratis ligzetels, parasols en handdoeken, in een grote en goed onderhouden tuin met aparte terrassen om nog meer te relaxen. Ook het binnenzwembad is ruim, vervolledigd met een verwarmd bubbelbad en gratis sauna of stoombad. Degelijk uitgeruste fitnesszaal met yoga, pilates, spinning en een aantal toestellen in openlucht. Betalend zijn de schoonheidsbehandelingen en massages in het spacentrum.

Meer info: Go For Cruise