Ontdek tijdens één vakantie Zuid-Afrika, Madagascar, Comoren, Seychellen, Dubai, Singapore 

Als je eens een unieke reis wil beleven, ga dan op cruise met een kleiner cruiseschip van Oceania Cruises. Deze rederij is bekroond voor haar boeiende excursies en ‘Finest Cuisine at Sea’

Overzicht van de meest interessante excursies in Zuid-Afrika inclusief Mozambique en twee aanleghavens in de Seychellen: Mahé en La Digue.

Tip: Boek vooraf bij je reisbureau één van de hierna beschreven landprogramma’s, die voor jou worden georganiseerd door de rederij, meer info: www.oceaniacruises.com

Kaapstad, Cape Town

Oceania Cruises combineert al haar ‘Cape Town routes’ met interessante landprogramma’s zowel voor, tijdens of na je cruise. 

In Kaapstad kan je moeilijk verdwalen omdat je ten allen tijde uitzicht hebt op de prachtige Tafelberg die als referentie boven de stad uittorent. Voor een adembenemend, mooi uitzicht kan je met de kabelbaan naar boven. Je kan ook kiezen om de stad te voet te verkennen. Bezoek zeker het fascinerende South African Museum, het Planetarium en de cultureel belangrijke St. George’s Cathedral.

Wijngebieden Stellenbosch - Paarl en wildlife Aquila 

Maak een reis van het prachtige Kaapstad naar de schilderachtige landschappen van de beroemde Kaap de Goede Hoop en de Kaapse Wijnlanden

Oostkaap Zuid-Afrika: Luxueus Bayethe Lodge & Shamwari Game Reserve.

Laat je door de natuur betoveren in de accommodatie van de Bayethe Lodge. Deze is omgeven door een rijke vegetatie, biedt privacy en een gevoel van afzondering met uitzicht op de Afrikaanse bush. Erg leuk is hier de privé binnen- en buitendouche, het binnenbad en dompelbad.

Oostkaap Zuid-Afrika: Pumba Bush Lodge

Voel je één met de natuur in je eigen privé luxe chalet met glazen omheining, terwijl je kijkt hoe de Zuid-Afrikaanse zon je goede nacht toewenst over de heuvels in de verte. Je ontspant volledig als je vanaf je houten dek uitkijkt over het Afrikaanse bushveld, of heerlijk afkoelt in jouw privézwembad of terwijl je een verfrissende douche neemt. 

Overland Zuid-Afrika

Boeiend zijn de speciale ‘overland uitstappen’. De meesten zijn  met één of meerdere overnachtingen, en hebben de eerstvolgende haven als eindbestemming zodat je daar weer aan boord van Oceania Cruises kan gaan. Enkele excursies als voorbeeld:

Durban: Thanda Private Game Reserve

Deze boeiende uitstap begint met een prachtige rit van Durban naar de Thanda Private Game Reserve. De combinatie van het aangenaam klimaat van Zuid-Afrika en het rijke bush land heeft Thanda Private Game Reserve tot een top bekroonde safari bestemming in Zuid-Afrika gemaakt. 

Kruger National Park: Luxe Lukimbi Safari Lodge & Golfbaan

Er zijn slechts zeven privé-concessies in het Kruger National Park en één van de grootste is Lukimbi. De Leopard Creek Golf Course grenst namelijk aan het Kruger National Park en ligt op slechts een uurtje rijden van Lukimbi. 

Zululand: Manyoni Private Game Reserve 

Bij deze excursie ga je op zoek naar Afrika’s beroemde Big Five tijdens de game drives door de Manyoni Private Game Reserve. Je geniet van een persoonlijk bezoek aan de Afrikaanse olifanten in Bayete en neemt deel aan een wild tracking activiteit.

Mossel Bay, Zuid-Afrika

Met gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar heeft de Mosselbaai volgens het Guinness Book of World Records het op één na zachtste klimaat ter wereld. In deze aanleghaven geniet je van wandelingen langs de prachtige stranden, het paardrijden en/of het kijken naar walvissen en dolfijnen. Je spoort groot wild op tijdens een spannende safari of je maakt een cruise naar Seal Island, waar meer dan 2.500 Kaapse pelsrobben verblijven.

Durban, Zuid-Afrika

Eens in de haven van Durban, ook wel het Miami van Zuid-Afrika genoemd, kan je hier de Britse koloniale architectuur ontdekken. Het is haar natuurlijke schoonheid die deze charmante stad aan de Indische Oceaan kenmerkt. Het Golden Mile strand trekt natuurlijk zonaanbidders aan, maar ook shoppers en mensen die graag over de boulevard flaneren. 

Richards Bay, Zuid-Afrika

Maak hier zeker een excursie naar één van de nabijgelegen wildreservaten of kijk simpelweg uit over het omringende water waar je een glimp kunt opvangen van dolfijnen en walvissen die hun habitat delen met een aantal kitesurfers. Het beste uitzicht heb je vanaf het uitkijkpunt bij Alkant Beach. Richards Bay is een drukke haven met talrijke gespecialiseerde schepen die marineliefhebbers zeker zullen intrigeren.

SEYCHELLEN 

Mahe & La Digue

Je laat de boeiende uitstappen in Zuid-Afrika achter je en vaart verder tot eindbestemmingin Dubai of Singapore. 

Eén van de aanleghavens op deze routes is Madagascar en nog noordelijker liggen de romantische Seychellen, een republiek die bestaat uit meer dan 115 eilanden die wereldberoemd zijn dankzij hun schitterende tropische schoonheid. De apotheose van dit bezoek vormen zonder twijfel de idyllische stranden. Bewonder vooral de weelderige vegetatie, de schilderachtige dorpjes en de poederzandstranden die geaccentueerd worden door typische granietformaties. Wandel door de Nationale Botanische Tuinen om reuzenschildpadden en de inheemse flora te ontdekken zoals de unieke dubbele kokospalm

Oceania Cruises heeft namelijk hier in Mahé een overnight geboekt zodat je veel tijd hebt om dit eiland te verkennen en te relaxen aan het strand in één van de luxe hotels. Vanuit Mahé vaar je naar La Digue, bekend voor zijn prachtige hagelwitte zandstranden, kristalhelder water en een ongerepte onderwaterwereld. 

ROUTES 2024 - 2025, vanuit of naar KAAPSTAD, Cape Town, Zuid-Afrika 

  • 9 – 21 mei 2024: Kaapstad , Namibië, Port Elizabeth, Durban, Richards Bay, Mossel Bay tot Kaapstad.  
  • 21 mei – 14 juni 2024: Kaapstad tot Lissabon
  • 5 jan. – 18 febr. 2025: Miami tot Kaapstad.
  • 27 jan. – 18 febr. 2025: Rio de Janeiro tot Kaapstad
  • 18 febr. – 23 maart 2025: Kaapstad tot Singapore
  • 17 april – 21 mei 2025: Singapore, Maleisië, Thailand, Myanmar, Indië, Malediven, op 8 mei in Seychellen, Madagascar, tot in Kaapstad, Zuid-Afrika 
  • 22 mei – 17 juni 2025: Kaapstad tot Barcelona 

Interesse in volledig artikel Zuid-Afrika & Seychellen? Lees reportage in LUX & TRAVEL verkrijgbaar mits te mailen naar rudy@luxntravel.be.