In Sevilla, hoofdstad van Andalusië vind je het echte Spaanse leven: een wirwar van straatjes volgestopt met historie en terrasjes vol tapas en levensgenieters!

Dit Zuid-Spaanse pareltje heeft het grootste historische centrum van Europa, waar je dagen rond kunt dwalen. Je raakt betoverd door de flamenco, prachtige Moorse gebouwen, exotische tuinen, paardenkoetsen, rijk gedecoreerde patios, pittoreske pleintjes, kerken en natuurlijk de kathedraal waar Christoffel Colombus begraven ligt. Sevilla bevat een mengelmoes van Spaanse en Arabische invloeden, omdat de Moren lange tijd aan de macht zijn geweest in Sevilla.

Sevilla heeft niet alleen het grootste historische centrum van Europa, maar is ook trotse recordhouder van de titel ‘warmste stad van Europa’. Wij waren er eind april en het was er al 36° warm!

Sevilla staat bekend om de ‘Feria de abril’, het feest om het begin van de lente te vieren. Tijdens de feria wordt een groot festivalterrein ingericht, waar de inwoners een week lang samen eten, drinken en natuurlijk de flamenco dansen. De tenten zijn soms privé en dus niet toegankelijk wanneer je geen uitnodiging hebt. Ook zijn er tenten waar je als toerist een biertje kan drinken en je vergapen aan de paardenkoetsen, mooie outfits van de dames, heren, kinderen.

We hebben de leukste bezienswaardigheden in Sevilla voor je op een rijtje gezet!

Prachtige kathedraal met de klokkentoren Giralda: De Kathedraal van Sevilla is één van de meest opvallende bouwwerken van Sevilla. Bezoek ook de Giralda toren van de kathedraal,  De toren was voorheen een minaret, die in de 12 eeuw gebouwd is en toen de tijd de hoogste minaret ter wereld was. Je kan over de hellende gang naar boven lopen. Om de toren te beklimmen dient een ticket gekocht te worden voor zowel de kathedraal als de toren; een standaard ticket kost vanaf €11,00 

https://www.catedraldesevilla.es

Het koninklijk paleis Real Alcázar met zijn mooie tuinen: Een indrukwekkend paleis in Sevilla dat werd gebouwd in de 10e eeuw door de Moren. Ticket vanaf 18€

Plaza España: Plaza de España is een magische plek waar je ogen kunt uitkijken. 

Parque de María Luisa, het mooiste park van sevilla Het park dat Plaza de España omringd, is ook een absolute must-visit. 

De Torre del Oro (Gouden Toren): Een indrukwekkende toren aan de kust van Sevilla die werd gebouwd door de Moren in de 13e eeuw. De toren is tegenwoordig een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van Sevilla

Joodse wijk Santa Cruz: Een doolhof van smalle en kronkelende straatjes leiden je naar het pittoreske voormalig Joodse wijkje Santa Cruz. 

Metropol Parasol: Een van de grootste en meest innovatieve gebonden houtconstructies ter wereld. 

Leuke bars en restaurants in Sevilla: Naast de historische en culturele bezienswaardigheden staat Sevilla ook bekend om zijn heerlijke keuken. De stad staat bekend om zijn tapas, kleine gerechtjes die perfect zijn om te delen met vrienden. Om op gepaste wijze de dag af te sluiten gaan we naar de tapasbars. Enkele van de populairste tapas in Sevilla zijn tortilla española (een omelet van aardappelen en uien), croquetas (gefrituurde balletjes van aardappelpuree en vlees of vis), en patatas bravas (pittig gebakken aardappelen). Populaire dranken zijn vermouth en sherry. Heb je nog energie over dan kan je nog naar een van de flamencoshows

We maakten ook een boottocht over de Guadalquivir rivier, tickets vanaf 15€, https://funridesevilla.com/en/home/ We vaarden mee op een jacht (capaciteit 16 personen) van 20 meter lang, met barservice. Inclusief proeverij van Iberische eikel ham, gezouten Manchego kaas en rebujito. Opstapplaats New York Dock (voor de Costurero de la Reina). Een relaxte boottocht.

Palacio de Las Dueñas: een hele mooi patio waar ik wel een boek zou kunnen lezen…  

Voor meer info: lees de volgende uitgave van magazine LUX & TRAVEL