HANSEATIC inspiration, Hapag-Lloyd Expeditie Cruises

Eén van de meest 'stille' cruise is bestemming Antarctica. Aanbevolen door iedereen die hier ooit geweest is ! 

ANTARCTICA  2 - 15 februari met Dixie Dansercoer

Bijzondere expeditiecruise in Antarctica

IJsland  29 mei - 8 juni 2021

Vanuit Reykjavik volledige rondvaart rondom IJsland.

CANADA-GROENLAND  6 juli tot 20 juli 2021 met Dixie Dansercoer

Vanuit Goose Bay, Canada tot Kangerlussuaq, Groenland

Expeditiecruise Antarctica kan je boeken bij  Hapag-Lloyd Cruises. Meer info klik hier

Antarctica :  tijdens de Antarctische zomer van november tot maart. Elke maand heeft haar specifieke charme. November is de paartijd voor pinguïns en nog in november ontdekt u reusachtige tafelvormige ijsbergen en het losbreken van het pakijs. December en januari zijn de piekmaanden inzake temperatuur en licht, dit is tevens de broedperiode voor pinguïns. In februari en maart bent u getuige van de eerste onzekere stappen van de pinguïnkuikens, ziet u hoe de volwassen pinguïns muiten en spot u mogelijks enkele walvissen.

De seizoenen zijn omgekeerd in vergelijking met ons. Zo is januari de warmste zomermaand op Antarctica en zijn juni, juli en augustus er de koudste winter- maanden. U bezoekt het Antarctisch schiereiland en de kustlijn in het noord- westen van Antarctica tijdens de Antarctische zomer. 
De temperaturen zijn er aangenaam in vergelijking met de winter en in het Antarctische binnenland. U kunt de temperaturen bij de excursies aan wal het beste vergelijken met temperaturen die u ervaart tijdens het skiën en winter- sporten: temperaturen die variëren van –5°C tot +5°C met uiteraard lage en hoge pieken. Aan boord van het schip heerst gedurende de hele reis een aangename temperatuur.

In Argentinië is het tijdens de winter 4u vroeger dan bij ons (14u bij ons is 10u in Argentinië) en in de zomer is het 5u vroeger dan bij ons (15u bij ons is 10u in Argentinië). 

Hapag-Lloyd Cruises organiseert twee bijzondere expeditiecruises in 2021 met Nederlandstalige begeleiding van Dixie Dansercoer! De Zuidpool Antarctica en Canada-Groenland en dat aan boord van de nieuwste HANSEATIC inspiration. Deze unieke reizen hebben hun eigen karakter waarbij belevenis, emotie, adrenaline en kippevelmomenten centraal staan. 

Te boeken via tel.nr. 0800 79421 of stuur een mail naar service@hl-cruises.com

Lees reportage in magazine LUX & TRAVEL 2020, nr. 2, bestel hier.