Wie zijn de 33 Masterchefs van België?

Enkele enthousiaste afgestudeerden aan de Hotelschool “Ter Duinen” van Koksijde hadden een mooie droom : het gebruik van producten van eigen bodem meer promoten in België.

Deze droom werd werkelijkheid!  Op 17 februari 1964 werd de “Orde van de 33 Meesterchefs van België” boven de doopvont gehouden, een vereniging van uitsluitend Patroon-Keukenchefs.  Elke kok heeft zijn eigen zaak en staat zelf in de keuken.

De vereniging van enthousiaste koks wil de essentiële waarden van hun beroep veilig stellen door het solidair overbrengen van hun culinaire kennis.  De kwaliteit van de producten en de gerechten, het respect voor een vriendelijk onthaal en een waardevolle promotie voor de Belgische en de regionale keuken, speelt een essentiële rol.

Ondertussen heeft een hele resem jonge en talentvolle chefs deze groep vervoegd en promoten ze, met al hun kennis en enthousiasme,nog meer onze nationale gastronomie.  Hierdoor bevestigen ze  dat België hét land bij uitstek is voor culinaire hoogstandjes. 

Ook nu blijven “de 33 Masterchefs van België” dé referentie van culinaire groeperingen.

Vertrek op 6 dec.: 17-daagse Culinaire groepsreis FOOTPRINTS ism Bert Recour van Restaurant Pegasus in Poperinge en REGENT SEVEN SEAS

Zuid-Afrika/Namibië : Culinaire topreis Zuid-Afrika/Namibië omkaderd door één van de 33 Masterchefs van België

Voor meer info over deze groepsreis klik hier

Lees ook de uitgebreide reportage in Lux & Travel.

 

Terug naar Nieuws