Namibië

Waag je op 3,5 miljard jaar oud land. Dit onbedwingbare land, de ‘grote dorst’ (letterlijke vertaling van Kalahari, uit het Tswana), bestrijkt 900 000 km2 en herbergt een variatie aan landschappen en dieren. Duin 45 kan zelfs de meest verwoede prater het zwijgen opleggen. Deze 105 meter hoge rode zandduin vormt samen met de kleiige Sossusvlei, Deadvlei en de impressionante Sesriem Canyon de hoogtepunten van het Namib-Naukluft National Park. Ook het charmante kuststadje Swakopmund met de dolfijne Walvisbaai staan op het programma, evenals de zandstenen orgelpijpen in de thuishaven van de respectabele woestijnolifanten, het Damaraland. Ontmoet de innemende, traditionele Himba’s, en tijdens safari’s de fascinerende wilde dieren. Dit allemaal met het gemak van reizen in groep en in de eigen moedertaal.

Programma Groepsreis: 

Windhoek – Kalahari

Aankomst in Windhoek vanwaar we rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari. In de namiddag vertrekken we met 4x4’s doorheen de rode duinen voor een aperitief bij zonsondergang.

Kalahari - Namib Naukluft

De reis gaat verder naar het Namib Naukluft Nationaal Park. De volgende ochtend verkennen we de betoverende omgeving rond Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon. 

Namib Naukluft - Swakopmund

We rijden door de woestijn naar de Atlantische kust en komen aan in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. 

Swakopmund

‘s Ochtends  vertrekken we op boottocht in Walvisbaai op zoek naar zeehonden, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s. Geniet van verse oesters en een glaasje ‘fonkelwyn’ aan boord. 

Swakopmund - Damaraland

Damaraland is een  een ruw maar prachtig gebied in Namibië. Vandaag rijden we langs spectaculaire landschappen richting Twijfelfontein. De volgende dag ontdekken we de UNESCO Werelderfgoed- site van Twyfelfontein met haar oeroude rotstekeningen en –gravures. We bezoeken verder de Organ Pipes, zandsteenformaties in de vorm van orgelpijpen, en de vulkanische rotsen van de Burnt Mountain.

Damaraland - Palmwag

Na het ontbijt rijden we naar Palmwag, een kleine oase in het noordwesten van Damaraland. In dit gebied leven de zeldzame woestijnolifanten. 

Palmwag - Etosha NP

Vandaag maken we kennis met de Himba’s, één van de laatste stammen in Afrika die vasthouden aan hun traditionele levensstijl, met een begeleid dorpsbezoek. ’s Namiddags bereiken we Etosha Nationaal Park, één van de grootste en belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. De volgende ochtend vertrekken we een volledige dag op safari in open 4x4.

Etosha NP - Erindi Game Reserve

Na het ontbijt rit naar Erindi Game Reserve, beroemd voor zijn hoge concentratie wildleven. Op het programma staat een namiddagsafari in het reservaat.

Voor meer info: Live To Travel

Terug naar groepsreizen